Agyvérzés jeleinek 4 árulkodó jele!

Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az agyvérzés jeleit.. Ez a levél nem a szórakozást hivatott szolgálni, de a mondanivalója nagyon lényeges.

Ezért kérem, szánj rá 2 percet és figyelmesen olvasd el, azután pedig vagy mentsd el, vagy vésd jól az emlékezetedbe a következő esetet:

Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében megtántorodott, majd elesett. Felsegítették, majd az asszony azt mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam… Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó kedvben, a társaságban folytatta tovább. Amikor hazaértek férjével, a férj mégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a kórházba. Rövid idő elmúltával az asszony még az éjjel agyvérzésben meghalt.

Ha ott,a szórakozás helyén valaki ráismert volna az agyvérzés jeleinek egyikére, annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentő jelentősége lett volna – az egyik orvos véleménye szerint.

 

Alapjában négyféle lehetőség van arra, hogy felismerjük az agyvérzés jelét:

1./ Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon*.

2./ Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy mondjon egy rövid mondatot**, pl.: Ma nagyon szép idő van.

3./ Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy emelje fel mindkét karját a magasba***.

4./ Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy öltse ki a nyelvét****.

 

A fentiek közül bármely elváltozás jeleit mutatja a normálistól, pl.: ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad*, vagy nem tudja kifejezni magát egy egyszerű mondat erejéig sem**, vagy ha valamelyik kezét nem tudja felemelni a feje fölé***, vagy nem tudja kiölteni nyelvét****, vagy az egyszerűen csak kilóg a szájból…****ez mind azt jelzi, hogy sürgősen hívjuk a mentőket!

Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment…

0

No Comments

Leave a Reply