A boldog láb tízparancsolata

Lábköröm

Legyünk tudatában annak, hogy – ahogy öregszünk – lábunk egyre szélesebb és nagyobb lesz. Fölösleges ragaszkodni a megszokott 37-es cipőhöz: 40 év fölött valószínűleg 38-as lesz a jó méret.

Ne felejtsük el, Audrey Hepburn azt javasolta, hogy bármilyen idősek vagyunk, vegyünk mindig fél számmal nagyobb cipőt a szükségesnél: a kényelem feltétele az eleganciának.

Ugyanezért tanácsos estélyi cipőt olyankor vásárolni, amikor a láb a legnagyobb, vagyis sosem délelőtt.

Ha egy pár cipő ( mindegy hogy magas vagy alacsony sarkú) nem kényelmes a boltban első felpróbáláskor, ne vegyük meg: s „ bejáratás” mítoszát ideje elfelejteni.

Próbáljuk meg elkerülni, hogy folyamatosan ugyanazt a cipőt hordjuk hosszabb időn keresztül. Inkább naponta cseréljünk cipőt, így nem fog deformálódni, és a lábunkat sem kell mindig ugyanabba a formába szorítani.

Ha csak lehetséges – otthon, a tengerparton – legyünk mezítláb.

Este, ha egész nap magas sarkú cipő volt rajtunk, fogjunk egy teniszlabdát, és masszírozzuk át vele a talpunkat.

Figyeljük meg anyánk, nagyanyánk lábát. Sok deformáció örökletes. Előzzük meg. (Csak a hajlam örökletes, a többi rajtunk múlik!)

Ha fáj a lábunk, vagy túl gyakran vörös az oldala, keressünk egy jó specialistát, és ugyanolyan gyakran menjünk el hozzá, mint fogorvosunkhoz.

Pécsett is a Citrom utcában!

http://www.podiart.hu/talpbetet/talpfelvetel-folyamata

Bármilyen cipőt is viselünk, bármilyen is a lábunk, fogadjuk el, szeressük, kényeztessük pedikűrrel, és simogatással. Lábunk az emelvény, amelyen szépséges lelkünk emelkedik.

0

No Comments

Leave a Reply