20 perces – Meggyes-mákos süti, ismét paleos, gyors, és ízletes…
Hozzávalók:
1 ü. paleo meggybefőtt (Mennyiségről függően)
1/4 kg darált mák (A meggytől, és lédússágától függően, változhat a mennyiség…)
3 db tojás
1 tk méz, vagy egyéb édesítő
1 ek zsír (Ez disznózsírral készült.)
1 mk szódabikarbóna + 1/4 facsart citrom leve
1 morzsányi Himalaya só, késhegynyi fahéj, ízlés szerint
Paleo csokoládé, kb. 3 ek, olvasztva, díszítésnek.
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt, előmelegítem 180-C°-ra
Paleo magozott házimeggy-befőttet leszűröm. (Mirelitet felengedem, lecsepegtetem.)
Kb. 15-20 db szebb szemet félteteszek díszítésnek. (Ezeket papírtörlőn nedvtelenítek, hogy a csokoládé majd befogja és ne peregjen le róla, díszítéskor.)
A maradék meggyet egy mélyebb keverőtálba teszem, hozzáteszem az édesítőt, a szobahömérséklető zsírt, 3 db tojást, a szódabikarbónát, a morzsányi sót és a darált mákot.
Robothéppel, röviden összekeverem, a végén hozzáteszem a facsart citrom levét, és, ha túl híg, darált mákkal ellensúlyozom.
(Egy még képlékeny, de nem kemény – nem híg állag a cél!)
Sütőpapírt teszek egy tepsibe, és 2db kanál segítségével kis halmocskákat formázok egyengetek, a masszából.
Mindegyik tetejébe finoman belenyomok egy szem, lecsepegtetett meggyszemet.
Az előmelegített sütőben, hőlégkereréssel, 180-C°-on, 12 percig sütöm.
Amikor készen van, rácson hűtöm, és az olvasztott csokoládét egy mokkáskanál segítségével, a meggyszem egyik felére csorgatom, gusztusosan… 😉
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments