20 perces – Jin-jang tallérok

jin-jang dupla talléros

Paleos, kakaós, citromos Jin-jang tallérok, a “Pilóta keksz”, után szabadon… 😉

 

Hozzávalók:

4-5 ek folyékony paleocsokoládé
Házi paleolekvár vagy paleocsokikrém, gyümölcskrém az összeragasztáshoz, ízlés szerint

 

Világos tallér:
2 ek zsír (disznóét használtam, olvasztva)
2 db tojás
1 mk szódabikarbóna + 1/4 frissen facsart citrom leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő
5-6 ek darált dió, vagy világos magok (akár durvábbra hagyott) örleménye
1 mk fahéj (elhagyható)

1 citrom reszelt héja

1 késhegynyi vaniliarúd kikapart belseje, vagy vaniliás paleoédesítő

 

Kakaós tallér:

2 ek zsír (disznóét használtam, olvasztva)
2 db tojás
1 mk szódabikarbóna + 1/4 frissen facsart citrom leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő
5-6 ek darált dió, vagy világos magok (akár durvábbra hagyott) örleménye
1 mk fahéj (elhagyható)
2 ek kakaópor

 

Elkészítés:

2 db külön edényben a világos és a kakaós alapanygokat összetevíit egyenletesen egybe keverem, és beteszem a hűtőbe, hogy kicsit dermedjen a zsíradék és formázhatóbb legyen.

Addig előkészítem a sütőpapiros tepsit.

A lehűtott anyagból 2 kanállal dombokat formázok, és a tepsibe igazítom, vagy lehet egy kanállal egyforma adagokat kimérni, kézzel golyókat formálni belőle, és aztán a tepsire lapítani, hogy félgömb legyen.

Előmelegített sütőben 180C*, 12 perc alatt készre sütöm.
Ha kihült, akkor házi paleolekvárral, (vagy csokikrémmel stb.), összaragasztok egy világos és egy kakaós tallért. majd olvasztott paleocsokiba, gyorsan belemártom. ha rádermedt a máz, tálalom.

 

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply