Paleos, kakaós, citromos Jin-jang tallérok, a “Pilóta keksz”, után szabadon… 😉
Hozzávalók:
4-5 ek folyékony paleocsokoládé
Házi paleolekvár vagy paleocsokikrém, gyümölcskrém az összeragasztáshoz, ízlés szerint
Világos tallér:
2 ek zsír (disznóét használtam, olvasztva)
2 db tojás
1 mk szódabikarbóna + 1/4 frissen facsart citrom leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő
5-6 ek darált dió, vagy világos magok (akár durvábbra hagyott) örleménye
1 mk fahéj (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi vaniliarúd kikapart belseje, vagy vaniliás paleoédesítő
Kakaós tallér:
2 ek zsír (disznóét használtam, olvasztva)
2 db tojás
1 mk szódabikarbóna + 1/4 frissen facsart citrom leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő
5-6 ek darált dió, vagy világos magok (akár durvábbra hagyott) örleménye
1 mk fahéj (elhagyható)
2 ek kakaópor
Elkészítés:
2 db külön edényben a világos és a kakaós alapanygokat összetevíit egyenletesen egybe keverem, és beteszem a hűtőbe, hogy kicsit dermedjen a zsíradék és formázhatóbb legyen.
Addig előkészítem a sütőpapiros tepsit.
A lehűtott anyagból 2 kanállal dombokat formázok, és a tepsibe igazítom, vagy lehet egy kanállal egyforma adagokat kimérni, kézzel golyókat formálni belőle, és aztán a tepsire lapítani, hogy félgömb legyen.
Előmelegített sütőben 180C*, 12 perc alatt készre sütöm.
Ha kihült, akkor házi paleolekvárral, (vagy csokikrémmel stb.), összaragasztok egy világos és egy kakaós tallért. majd olvasztott paleocsokiba, gyorsan belemártom. ha rádermedt a máz, tálalom.
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments