Bolognai tál

bolognai tál

 

A hagyományos bolognai étel paleósitott változata.

 

Kompromisszumos, mert a paradicsom sem ajánlott a paleóban, főleg autoimmun betegség és más komoly panaszok esetén!

 

Hozzávalók: (4 személyre)

Tojáslepény-tésztához:

4 db tojás

4 ek víz

4 tk zsír

 

Bolognai töltelékhez:

1 kg darált hús

1 vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 ek méz, vagy annak megfelelő stevia édesítő

1/2 kg (hámozott) paradicsom 1 ü paradicsomsűrítmény (Kb. 260 gr)

2 szelet szalonna

3 ek zsír

Fűszerek:

Himalaya só, bors, vegamix, bazsalikom,

 

Díszítéshez:

4 db főtt, hámozott tojás

 

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozom.

A hagymákat megtisztítom, összevágom a szalonnával és lepirítom, ha már jó, ráöntöm a darálthúst, fűszerezem és sütöm kevergetve a hámozott paradicsommal.

Amikor már átsült a hús, ráöntöm a sűrített paradicsomot, (Ha nem nyers paradicsommal kezdtem), egyet forralok rajta és utánfűszerezem, ha kell.

 

Fogok 4 db kis mély, pudingos tálkát, aminek belső kerülete kb. akkora, mit a palacsintasütőm hasznos felülete.

Felütök egy tojást, hozzáteszek 1 ek vizet, egyneművé keverem majd kis zsírban, palacsintasütőben tojáspalacsintákat sütök, 1x feldobva-fordítva.

Teszek a tálkába középre egyet, rámerek a kész bolognai húsosszószból, egy negyed mennyiséget, ráhelyezek egy főtt tojást és tálalom…

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

 

 

0

No Comments

Leave a Reply